Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

25.09.12 08:44

Møde med minister om gemt dreng

Møde med minister om gemt dreng

Foto: Helsingør Kommune

Socialministeren er klar til at mødes med Helsingørs borgmester Johs. Hecht-Nielsen efter hendes kritik af kommunen i den såkaldte garagebarn-sag.

Helsingørs borgmester Johannes Hecht-Nielsen (V) skal mødes med socialminister Karen Hækkerup (S) om den såkaldte garagebarn-sag.

Borgmesteren har forlangt mødet, fordi han synes, at socialministeren er urimelig i sin kritik af Helsingør Kommunes ageren i sagen, hvor et forældrepar holdt en ca. fireårig dreng skjult for omverdenen.

”Det vil jeg naturligvis gerne, så jeg har inviteret ham til møde på mit kontor den 2. oktober kl. 13.30”, oplyser Karen Hækkerup til Jyllands-Posten.

Borgmester Johannes-Hecht Nielsen er ikke tilfreds med, at socialministeren var ude med hård kritik af kommunen, inden hun havde fået en redegørelse fra kommunen.

Helsingør Kommune mente således, at svaret fra Ankestyrelsen ikke gav hjemmel til at tjekke, om der fandtes et syvende barn skjult hos familien, selvom kommunen havde fået et tip.

Man Karen Hækkerup mener ikke, at svaret fra Ankestyrelsen var til at misforstå.

”Ankestyrelsen har svaret, at man altid har en pligt til at reagere, hvis man har mistanke om, at et barn har været udsat for overgreb, eller der er et barn, der bliver skjult på adressen”, siger hun.

En formodning er ikke nok
Helsingør Kommune oplyser på sin hjemmeside, at den havde fået en anonym henvendelse om, at der muligvis var fødet endnu et barn, men en formodning er juridisk ikke nok til, at kommunen kan gå ind i hjemmet.

”Udover at sagen er dybt tragisk på et menneskeligt plan, så er den også tragisk, fordi det er en sag, der på en måde falder mellem to stole. Hvis vi med sikkerhed kunne sige, at der var et barn på adressen, så havde vi også haft hjemlen til at gå ind i hjemmet og fjerne barnet. Men vi havde kun fået en anonym henvendelse om, at der måske var et barn på adressen, og det var juridisk ikke nok til, at vi kunne handle”, siger kommunaldirektør Bjarne Pedersen.

Se alle artikler i temaet

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes