Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

29.06.12 08:35

Mobile huller skal lokaliseres

Mobile huller skal lokaliseres

Foto: Colourbox.com

Hullerne i mobildækningen skal lappes, og kommunerne hjælper med at finde ud af, hvor de er.

KL, Danske Regioner, Telebranchen og erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) har lavet en aftale om forbedret mobildækning. Et af de aftalte initiativer er at fremme dialogen mellem kommuner, regioner og teleselskaber i forhold til masteplaceringer.

"Vi er ved at planlægge fem regionale dialogmøder, hvor de forskellige parter i aftalen i løbet af efteråret mødes til dialog om lokale problemstillinger. På dialogmøderne vil teleselskaberne møde op, og med udgangspunkt i udpegede problemområder drøfte muligheder for at fjerne mobilhuller," siger chefkonsulent i KL, Anni Kær Pedersen.

En vigtig forudsætning
Som forberedelse af fem dialogmøder rundt om i Danmark har KL i en spørgeskemaundersøgelse bedt landets kommuner om at fortælle, hvor de har oplevet problemer med mobildækningen, skriver Dagbladet Ringkøbing Skjern.

"Kommunerne har ikke en direkte opgave i forhold til at sikre mobildækning og have overblik over, hvor der er mangler. Men med det lokalkendskab, som kommunens hjemmehjælpere og andet personale fra kommunerne har privat eller arbejdsmæssigt, er det vores håb, at vi i spørgeskemaundersøgelsen får et godt billede af, hvor der i særlig grad er brug for at få sat initiativer i gang. Kommunerne er bevidste om, at en god mobildækning er en vigtig forudsætning for bosætning, erhvervsklima og turisme, og også af den grund er der i kommunerne fokus på mobilhuller," sigerAnni Kær Pedersen. .

Se også

Udviklingen skal følges
KL har i forbindelse med udsendelse af spørgeskemaundersøgelsen nævnt for kommunerne, at en mulighed for konkret at finde ud af, hvor der i kommunen er mobilhuller, var at annoncere på hjemmesiden eller i lokalaviserne for at få borgere og virksomheder til at melde ind, hvor mobilhullerne befinder sig. Denne ide har Skive Kommune gjort brug af.

"En anden del af aftalen med Ole Sohn er, at Erhvervsstyrelsen vil iværksætte en kortlægning over mobildækningen, så udviklingen i dækning og oplevelsen heraf kan følges. Så når året er omme, har vi helt sikkert et mere rigtigt billede af,  hvor mobilhullerne reelt er," slutter Anni Kær Pedersen.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes