Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

18.06.12 11:39

Minister vil have daglig motion i alle skoler

Minister vil have daglig motion i alle skoler
Hvis det står til børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S), så skal daglig motion være en del af skoleskemaet på alle skoler.

Børne- og ungeminister Christine Antorini vil have mere bevægelse og idræt med i det nye folkeskoleforlig, der skal forhandles på plads efter sommerferien.

Se også

Ministeren knytter sin holdning til et nyt svensk forskningsprojekt, der viser, at drenge, der i hele deres skoletid har fået daglig idrætsundervisning, klarer sig så meget bedre i skolen, at der ved afslutningen af skolegangen er næsten lige så mange drenge som piger, der vurderes egnet til gymnasiet. Det skriver Berlingske.

”Jeg synes, det er rigtig interessante resultater. Fordi der er så mange overbevisende resultater af kombinationen af fysiske aktiviteter og bedre boglige kompetencer, vil jeg sammen med de frivillige idrætsorganisationer lave en mere koordineret indsats, som skal være en rød tråd i reformen af folkeskolen,” siger børne- og undervisningsminister Christine Antorini.

Drenge behøver mere bevægelse
Forskningsprojektet, der kaldes ”Bunkefloprojektet”, viser, at blot en times daglig idræt gavner især drenges skolepræstationer.

Se også

”Vi har ikke undersøgt det videnskabeligt, men drengene behøver muligvis mere bevægelse for at trives og blive motiverede i skolen. Pigerne har normalt lettere ved at passe ind og finder sig i det meste,” siger Ingegerd Ericsson, lektor i idrætsvidenskab ved Malmø Högskole, der har stået for undersøgelsen, til Berlingske.

Christine Antorini har i næste uge endnu et møde med idrætsorganisationerne om udspillet, der kommer til at omhandle både dagtilbud, folkeskoler og ungdomsuddannelser.

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes