Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

09.08.12 08:27

Minister skal forklare talforvirring

Minister skal forklare talforvirring
Enhedslisten og Venstre vil have økonomiministeren i samråd for at få skabt klarhed om virkningerne af den nye udligning.

På et samråd skal økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) forklare den talforvirring, som er opstået om den nye udligning mellem kommunerne.

Bag kravet om et samråd står Enhedslisten, og det bakkes op af Venstre.

Enhedslistens stedfortrædende talsmand på området, Chr. Juhl, siger til Berlingske, at han er overrasket over kommunernes nye tal.

”Efter vores mening blev kommuneaftalen nogenlunde. Derfor er det overraskende, at der nu kommer en håndfuld kommuner ud med tal, der ser helt groteske ud. Vi tager det her meget alvorligt. Men vi vil have et overblik over, hvad der er hoved og hale i det”, siger han til avisen.

Se også

Ifølge avisens oplysninger må mindst otte af landets 98 kommuner budgettere med markant lavere millionbeløb fra den kommunale udligning, efter at de selv har regnet på de opdaterede tal.

Silkeborg Kommune stod til at modtage 35,88 millioner kroner, men regner nu med i stedet at skulle bidrage med fem millioner kroner.

Et andet eksempel er Lollands Kommune, der stod til at få 47,7 millioner kroner. Efter at kommunen har regnet på tallene, skal de af med 10,3 millioner kroner som følge af aftalen, som SRSF-regeringen før sommer indgik med støtte fra Enhedslisten.

Se også


Hvad er op og ned?
At der er tale om så store forskydninger får også Venstre til at undersøge en undersøgelse af tallene i samråd med ministeren.

Partiets økonomi- og kommunalordfører Jacob Jensen fastholder dog, at man skal være skeptisk over for kommunernes egne beregninger.

”Men lige meget hvad der er op og ned i tallene, så er det dybt bekymrende, at der er så stor forvirring. Og at man har et datagrundlag, der er så omskifteligt. Kommunerne er ganske langt inde i budgetplanlægningen, så der skal være fod på det her”, siger Jacob Jensen til Berlingske.

Se også

 Også Socialdemokraternes kommunalordfører Simon Kollerup har bedt ministeriet om at regne tallene tallene.

”Vi er nødt til at komme til bunds i de her tal, for vi har brug for at se, om de er rigtige. Og om udligningen virker efter hensigten”, siger han og opfordrer kommunerne til at slå koldt vand i blodet, før de taler om massive besparelser.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes