Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

09.08.12 07:40

Minister lover hjælp til yderområder

Minister lover hjælp til yderområder
Carsten Hansen vil nedsætte en arbejdsgruppe, der skal gøre det lettere at skabe arbejdspladser i landdistrikterne. Borgmester har ikke den store tillid til planerne.

Ministeren for by, bolig- og landdistrikter Carsten Hansen (S) vil nedsætte en arbejdsgruppe, der skal gøre det lettere at skabe arbejdspladser og uddannelsespladser i landets yderområder.

Hans udspil kommer efter at den seneste befolkningsprognose fra Danmarks Statistik viser, at den skæve udvikling mellem land og by fortsætter.

Ifølge fremskrivningen tegner København, Frederiksberg og Aarhus kommuner sig for over 80 procent af befolkningstilvæksten frem til 2020 svarende til næsten 120.000 flere indbyggere, mens store dele af resten af landet har befolknings tilbagegang.

”Udviklingen er meget voldsom – også værre end de fleste er klar over, og den er ved at ændre vores land markant”, siger ministeren til Jyllands-Posten.

Den nye arbejdsgruppe skal blandt andet undersøge muligheden for at indføre taxameterordninger og dermed økonomiske tilskud for uddannelsesinstitutioner i yderområderne. Ministeren fremhæver Syddansk Universitet som et godt eksempel på, at man kan lægge dele af universitetet ud i flere byer.

Satser på kulturen
Carstens Hansens udspil bliver mødt med skepsis hos Sønderborgs borgmester Aase Nygaard (Fællesliste).

”Christiansborg-politikerne siger meget, men gør ikke så meget. Vi kan ikke sidde og vente på, at andre skaffer os job. 8 af 10 unge forlader vores landsdel, og de færreste vender tilbage. Samtidig har vores virksomheder svært ved at tiltrække ingeniører”, siger hun til Jyllands-Posten.

Sønderborg har derfor valgt at satse på kulturen og forsøger at blive Europæisk Kulturhovedstad i 2017.
”Det er en måde at gøre vores by og egn mere attraktiv på”, siger Aase Nygaard.

Se alle artikler i temaet

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes