Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

27.08.12 09:52

Minister fastholder trods advarsel

Minister fastholder trods advarsel
KL advarer mod at finansiere ny uddannelsespulje ved at spare på aktiveringsindsatsen. Man skal væk fra at aktivere for aktiveringens skyld, mener Mette Frederiksen.

Det er fint, at regeringen vil bruge en halv milliard kroner på et etablere en uddannelsespulje til arbejdsløse. Men det virker ikke helt gennemtænkt at finansiere dette ved at skære ned på den kommunale aktiveringsindsats.

Det sagde KL’s formand Erik Nielsen (S) i går i en kommentar til regeringens finanslovsforslag, der præsenteres i dag. Han foreslår, at den halve milliard kroner hentes fra de seks ugers selvvalgt uddannelse, som ledige på dagpenge har ret til.

”På den måde kan vi i højere grad sikre, at de penge, der anvendes på uddannelse af ledige, reelt bidrager til, at folk kommer i arbejde”, siger Erik Nielsen.

Reel kompetence
Men heri er beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) uenig.

”Vi har i årevis brugt mange penge på aktivering, uden at det nødvendigvis har haft det nødvendige udbytte. Vi skal væk fra at aktivere for aktiveringens skyld og give vores arbejdsløse reel kompetence, viden og uddannelse”, siger ministeren til Ritzau.

Hun mener, at man ikke entydigt kan sige, om det er seks ugers selvvalgt uddannelse, eller om det er den kommunale aktivering, der har størst effekt med hensyn til at komme i job.

”Det afhænger af, hvilken gruppe vi taler om. Det er lavet en evaluering af de seks ugers selvvalgt uddannelse, som meget klart viser, at jo kortere uddannelse, man har, jo mere profiterer man”, siger Mette Frederiksen.

Hun tilføjer, at hun er villig til at diskutere, om de seks ugers selvvalgt uddannelse fungerer efter hensigten.

Se alle artikler i temaet

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes