Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

20.09.12 13:25

Minister: Ikke flere penge til hjerneskadede

Minister: Ikke flere penge til hjerneskadede
Kommunernes indsats for hjerneskadede skal styrkes, men det skal ske for de samme penge som i dag, lyder det fra sundhedsministeren.

I et samråd på Christiansborg i dag gav sundhedsminister Astrid Krag (SF) udtryk for, at der skal strammes op på området for hjerneskadede, men det skal ske for de samme penge som i dag. Det skriver Ritzau.

“Jeg tror ikke nødvendigvis, at det er flere midler, der er behov for, når indsatsen for personer med erhvervet hjerneskade skal være bedre. Det handler måske mere om, at personale på sygehuse og i kommuner bliver bedre til at udrede personers samlede funktionsnedsættelse. Så der bliver et anvendeligt billede af, hvor der skal sættes ind. Og så de rette fagligheder sættes i spil i første forsøg,” siger Astrid Krag til Ritzau.

DF: Heller ikke flere penge
Det er Dansk Folkepartis handicapordfører, Karina Adsbøl og sundhedsordfører Liselott Blixt, der har krævet svar på, hvad regeringen vil gøre for at løse problemerne på området, hvor det ikke er alle, der har fået den rette genoptræning og rehabilitering.

De peger heller ikke på flere penge som den umiddelbare løsning på problemet.

“Det er vigtigt, at de penge, der er sat af på området, bliver brugt så effektivt som muligt. Og det virker det ikke til, de er blevet. Der er for mange løse ender. Når vi ser effekten af, hvordan indsatsen på området bliver fremadrettet, kan vi bedre vurdere i forhold til, hvor der skal sættes ind,” siger Karina Adsbøl til Ritzau.

KL har i dag offentliggjort sit udspil om hjerneskade. Læs det her

Se alle artikler i temaet

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes