Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

29.08.12 13:01

Mindre fokus på erhverv på Svendborg Havn

Mindre fokus på erhverv på Svendborg Havn
I fremtiden skal der mere fokus på kultur og boliger på Svendborg Havn. Det får den lokale afdeling af Dansk Industri til at frygte for de lokale virksomheder.

På et byrådsmøde tirsdag aften besluttede et flertal i Svendborg Kommune at satse på en maritim byhavn med boliger og kultur i havneområdet. 24 medlemmer stemte for, mens fem stemte imod forslaget.

Se også

Der har været voldsom debat op til beslutningen, fordi nogle mener, at den beslutning vil koste arbejdspladser. Danske Havnevirksomheder og DI Fyn sendte for nyligt et åbent brev til kommunalbestyrelsen i håb om at påvirke beslutningen.

Borgmester Curt Sørensen forsikrer dog om, at der også i fremtiden kan være erhverv på havnen i Svendborg:

”Men vi smider ikke virksomheder ud, og vi opsiger ikke lejekontrakter,” udtalte borgmester Curt Sørensen på mødet, hvor flertallet, der består af Socialdemokraterne, SF og Venstre, stemte forslaget igennem. Det skriver Fyns Amts Avis.

DI: Usikre tider for virksomheder i Svendborg
Beslutningen vækker utilfredshed hos DI Fyn.

”Beslutningen sætter spørgsmålstegn ved Svendborg Kommunes erhvervspolitik, og hvordan kommunen vil håndtere fremtidig erhvervsmæssig vækst, og den skaber derfor stor usikkerhed både hos de direkte berørte virksomheder og hos erhvervslivet i sin helhed,” siger formand for DI Fyn, Søren Vilby.

De to miljøtunge virksomheder DLG/FAF og Petersen & Sørensens fremtid på havnen er ikke endeligt afgjort med den formulering af beslutningen, der blev vedtaget på mødet.

Se også

Der skal nu udarbejdes en udviklingsplan for havnen, som herefter skal i offentlig høring. Det forventes at ske i løbet af 2013.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes