Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

14.09.12 08:47

Massiv regelforenkling for private hjemmehjælpere

Massiv regelforenkling for private hjemmehjælpere
Det skal være billigere og mindre bureaukratisk at modtage hjemmehjælp fra private, mener socialminister Karen Hækkerup.

Socialminister Karen Hækkerup (S) vil gøre det billigere og mindre bureaukratisk for landets borgmestre at tilbyde borgerne at vælge hjemmehjælp. Det skriver Ugebrevet Mandag Morgen.

”Vi vil bevare borgernes frie valg på hjemmehjælpsområdet. Men vi vil samtidig forenkle reglerne, så kommunerne får langt mere frihed til at tilrettelægge hjemmehjælpen ud fra de lokale hensyn og borgerens behov,” siger ministeren til Ugebrevet Mandag Morgen.

Udover at regelforenkle lægger Karen Hækkerups lovforslag op at gøre det muligt at lave store udbud, hvor firmaer byder på en kombination af opgaver i hjemmeplejen.

Besparelser for 132 millioner om året
Lovforslaget, som skal forenkle reglerne, er netop blevet sendt i høring. Ifølge socialministeren vil regelforenklingen kunne lette kommunernes administrative udgifter med  132 millioner kroner om året, som kommunerne så kan bruge på mere velfærd.

Ministeren forventer, at forslaget støttes af blandt andre Liberal Alliance og De Konservative.

Andelen af hjemmehjælpsmodtagere, som modtager  hjemmehjælp fra private udbydere, er steget de seneste år. Men private firmaer udgør stadig kun en lille markedsandel, hvor det kun er 11 kroner, der går til de private, hver gang kommunerne bruger 100 kroner på hjemmehjælp.

Når borgerne i fremtiden vil have privat hjemmehjælp, kan det blandt andet ske med et fritvalgsbevis, hvilket kan beskrives som et tilgodebevis for hjemmehjælp, der kan indløses hos private udbydere.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes