Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

26.07.12 13:15

Tandbus populær blandt udsatte bisser

Tandbus populær blandt udsatte bisser
Odenses tandbus, der skal hjælpe hjemløse og andre socialt udsatte med tandplejen, har fået en god start med mange dagligt besøgende.

I 2009 fik Odense Kommune bevilliget 1,2 millioner kroner fra den såkaldte SATS-pulje til en mobil tandklinik. Den er i dag placeret udenfor Kirkens Korshærs Herberg i Odense og har tilknyttet 20 frivllige tandlæger og klinikassistenter. Tandbussen tilbyder tandpleje til de hjemløse og social udsatte borgere, der opholder sig på herberget. Og indtil nu har efterspørgslen på tandplejen været stor.

”Det er gået rigtig fint. Der har været cirka 250 besøgende i tandbussen. Det er hovedsalig hjemløse og misbrugere,” siger projektkoordinator fra Odense Kommunes socialcenter, Erling Rasmussen, til P4 Fyn.

En ”tandskadestue”
Og der er brug for de frivillige tandlægers indsats.

”Det er generelt folk, der kommer med meget store smerter. De har spisebesvær, og de har en så dårlig tandstand, at det kræver noget helt radikalt behandlingsmæssigt, for at de faktisk kan indtage en ordentlig kost, men også for at gøre dem smertefri. Det er det, vi først og fremmest arbejder med her i tandbussen. Man kan sige, det er en tandskadestue,” siger Erling Rasmussen til P4 Fyn.   

Tilbuddet fortsætter frem til september 2013 og muligvis længere endnu, da projektet har vist sig at være billigere end forventet, oplyser Erling Rasmussen.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes