Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

08.08.12 13:04

Magtkamp mellem region og kommune i Helsingør

Magtkamp mellem region og kommune i Helsingør
Uenighed mellem Region Hovedstaden og Helsingør Kommune kan i værste fald betyde, at et nyt sundhedshus får færre funktioner.

Hidtil har Helsingør Kommune og Region Hovedstaden haft som plan, at man i fællesskab skulle flytte ind i et nyt sundhedshus og finde ud af, hvad det skulle indeholde, men den plan er nu truet, skriver Helsingør Dagblad.

Problemet er en uenighed om beliggenheden, hvor valget står mellem hospitalets bygninger eller en grund ved Poppelgården. Kommunen ønsker at bruge hospitalets bygninger, men regionen mener, at de er for store.

Regionen ønsker en placering ved Poppelgården, men kommunen mener, at det vil kræve store ombygninger eller et helt nyt byggeri.

Regionen har nu foreslået en ny beliggenhed på Murergade i Helsingør, men forslaget får byrådsmedlemmer i i Helsingør til at stritte imod, da der kun vil være plads til regionen i bygningerne.

Behøver ikke samarbejde
Regionsrådsformand i Region Hovedstaden Vibeke Storm Rasmussen (S) er parat til at gå videre uden kommunen.

”Vi behøver ikke samarbejde med kommunen, hvis vi har det lidt svært med hinanden,” siger hun til Helsingør Dagblad.

Kommune har klemme på regionen
Hvis regionen vælger at leje sig ind i Murergade, får regionen dog et andet problem med kommunen.

Se også

Regionen ejer hospitalet og vil skulle sælge bygningerne, når hospitalet lukker til februar. Det vil kræve en ændring i lokalplanen, hvis hospitalet skal bruges til andet end hospital, og kommunen vil kunne nægte at lave denne ændring.

Vil have lukket regionerne
En af de byrådspolitikerne, der blæser til modangreb, er Jørgen E. Hansen (S).

”Jeg er skuffet over Vibeke Storm Rasmussen og hendes manglende lydhørhed. Jeg har aldrig set mage. Det er ren konfrontationspolitik, som man kun kan lave, når man er på vej ud. Det er hjerteblod det her, så vi giver ikke op,” siger han til Helsingør Dagblad.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes