Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

05.10.12 13:54

Lyngby-Taarbæks budget skal imødekomme udfordringer

Lyngby-Taarbæks budget skal imødekomme udfordringer
Byrådet i Lyngby-Taarbæk har indgået et bredt forlig, som blandt andet betyder, at grundskylden stiger.

Venstre, Socialdemokratiet, SF, Det Radikale Venstre og Dansk Folkeparti er med i budgetaftalen for 2013 til 2016 i Lyngby-Taarbæk Kommune.

Den brede budgetaftale skal blandt andet imødekomme udfordringerne med, at økonomien bliver presset af udligningsreformen og svigtende indtægter på selskabsskat.

Sparer i administrationen
Fra budgettet kan det blandt andet nævnes, at der bruges fem millioner på at løfte dagtilbuddene, 2,5 millioner kroner bliver brugt på blandt andet at styrke inklusion i folkeskolen, og 2,2 millioner bliver brugt på ældreboliger og aktiviteter på ældrecentrene. Anlægsbudgettet er uændret, men der foretages en række tidsforskydninger.

På den anden side er der stadig fokus på effektiviseringer og prioriteringer i driften - blandt andet på ældreområdet og i administrationen. I administrationen er fokus på drift og borgerservice, hvor der eksempelvis skal skabes bedre muligheder for selvbetjening til borgerne.

Se også

Grundskyld stiger
For at minimere besparelserne og give serviceløft på særligt prioriterede områder, justerer kommunen grundskylden.

Det vil sige, at med en gennemsnitlig grundvurdering på 500.000 kroner vil der i 2013 være en medudgift på cirka 1000 kroner.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes