Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

22.08.12 08:03

Lolland: Almene boliger står tomme

Lolland: Almene boliger står tomme
Konkurstruede boligselskaber er en tikkende bombe under økonomien i Lolland Kommune, som mister næsten tusind indbyggere om året.

Lolland Kommune har stillet garantier på 417 millioner kroner for lån i almene boligforeninger. Heraf er der garantier på 137 millioner kroner i afdelinger, som direkte risikerer at gå konkurs.

Se også

Det fremgår af en rapport, som kommunen har lavet. Formanden for kommunens erhvervsudvalg, Vibeke Grave (S) siger, at det er som en tikkende bombe under kommunens økonomi.

”Det er ikke penge, vi har stående på bankbogen, så det er selvfølgelig et stort problem”, siger hun til DR Nyheder.

En ond spiral
Boligselskabernes dårlige økonomi er en ond spiral, der typisk er startet med, at mange af boligerne står tomme. Den manglende husleje betyder ofte, at de resterende lejere får huslejestigninger, hvilket kan få flere til at flytte.

Se også

Boligselskaberne og kommunen forsøger at redde de mest pressede boligforeninger ved at søge om støtte og godkendelse til at rive de overskydende boliger ned. Øverst på listen står afdelingen Kongeleddet i Rødbyhavn.

Ifølge DR Nyheder står her 50 ud af 191 lejligheder tomme. Afdelingen har ikke betalt termin i et år, og som en sidste udvej har boligselskabet ansøgt om lov til at rive en hel boligblok ned.

Ja til nedrivning
Landsbyggefonden, som får penge fra landets almene boligselskaber, kan hjælpe økonomisk med netop nedrivninger, driftsstøtte eller renoveringer.

Se også

Sekretariatschef i Landsbyggefonden Birger Kristensen siger, at Kongeleddet får godkendelsen og den økonomiske støtte til nedrivningen, og at boligselskabet vil modtage papirerne inden for få uger.

Hjælp fra Christiansborg
Alligevel er formanden for kommunens erhvervsudvalg Vibeke Grave ikke tryg ved situationen. For kommunen mister næsten tusind indbyggere om året, så der er udsigt til problemer i andre almene boligselskaber.

”Hvis det skulle gå rigtig galt, så er spørgsmålet, om vi kan det eller om vi er nødt til at gå til Christiansborg. For jeg er ikke sikker på, at det er en situation, som Lolland kan klare selv”, siger hun til DR Nyheder.

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes