Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

24.07.12 11:45

Lokalpolitikere var spejdere for en dag

Lokalpolitikere var spejdere for en dag

Borgmester Steen Dahlstrøm fra Middelfart på besøg hos spejderne fra Middelfart Gruppe. De får sig en lille hyggesnak ved bålpladsen. Foto: Spejdernes Lejr 2012

56 af landets 98 kommuner var mandag repræsenteret på Spejdernes Lejr i Holstebro. Her var frivillighed i kommunerne på dagsorden.

56 af landets 98 kommuner havde taget imod invitationen til Spejdernes Lejr 2012 i Holstebro, og mandag mødte en række af landets borgmestre, byrådsmedlemmer og ledende kommunale embedsmænd derfor op til en dag i frivillighedens tegn.

Se også

Ud over besøg hos de lokale spejdergrupper for at opleve spejderlivet på egen krop, deltog de kommunale repræsentanter nemlig også i konferencen ”Spejderne – et forpligtende fællesskab” med fokus på frivilligheden i alle dens afskygninger.

”Vi skal øge samspillet”
En af oplægsholderne på konferencen var Holstebros borgmester H.C. Østerby (A), som ud fra konkrete eksempler i kommunen fortalte, hvordan nye former for tilbud og opgaver, hvor frivillige inddrages under den ene eller anden form, er godt på vej. Han understregede dog, at de frivillige ikke skal erstatte det offentlige.

”De frivillige skal IKKE overtage kerneopgaver fra det offentlige. Vi skal derimod øge samspillet mellem offentlige og frivillige ydelser – og sammen udvikle helt nye ydelser til gavn for borgerne,” sagde borgmesteren.

Se også

H.C. Østerby påpegede, at det er vigtigt for både kommunerne og de frivil-lige, at de frivillige får lov at være frivillige.

”For at få nye kompetente frivillige er det afgørende at beskrive, hvilken funktion de skal have, så forventningerne afstemmes – både hos de frivillige og hos brugerne. Og så spiller det en stor rolle for frivillige, at de i videst muligt omfang bliver fri for krav og dokumentation, som ikke knytter sig til de kerneopgaver, de påtager sig. Det gider med andre ord ikke bureaukratiet, og det er fuldt forståeligt,” sagde borgmesteren.

Vigtigt at bakke op om de frivillige
Blandt de fremmødte kommunale repræsentanter var der stor glæde over lejren og konferencen. Blandt dem var Frederikssunds borgmester, Ole Find Jensen (S):

”Det er ikke hver dag, man bygger en lejr i den størrelsesorden. På det, der var en bar mark, skyder der i løbet af kort tid en by op med 35.000 menne-sker. Det er imponerende. Det ville jeg gerne opleve. I løbet af dagen har jeg været rundt om hilse på i Frederikssund-spejdernes lejr, og nu møder jeg en masse kollegaer fra andre dele af landet. Så mit besøg i Holstebro tjener flere formål,” sagde Ole Find Jensen.

Også 2. viceborgmester i Hedensted Kommune, Fridtjof Stidsen (K) havde valgt at bruge en dag i sommerferien på bålsange og råbåndsknob.

”Det er vigtigt, at vi som politikere bakker op om det store frivillige arbejde, der udføres i kommunerne. Vi får utrolig meget frivilligt arbejde for de forholdsvis beskedne økonomiske midler, vi bruger til formålet. Jeg er med-lem af fritidsudvalget i min kommune, og fx her i Spejdernes Lejr får jeg sat billede på en del af det frivillige arbejde, vi støtter økonomisk,” sagde Fridtjob Stidsen.

Se også

Læs mere om Spejdernes Lejr 2012 her.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes