Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

11.04.12 09:18

Ledere efterlyser bedre tilsyn

Ledere efterlyser bedre tilsyn
Et stort flertal af ledere på de private opholdssteder mener, at tilsynet er mangelfuldt. Kommunerne er allerede i fuld gang med forbedringer, lyder det fra KL.

Et stort flertal af lederne på de private opholdssteder mener, at kommunernes tilsyn med de anbragte børn og unge er mangelfuldt.

Se også

Ifølge en rundspørge foretaget af Politiken Research er det især tilsynet fra de anbringende kommuner, som lederne ikke er tilfredse med. Politiken refererer til, at 77 procent af lederne er enige eller delvis enige i, at der er behov for at styrke og professionalisere tilsynet.

Formanden for KL’s Børne- og Kulturudvalg Jane Findahl (SF) erkender, at der er behov for at rette op.

”Kommunerne har stort fokus på at løfte kvaliteten og på at sikre det rigtige eftersyn. Det er selvfølgelig ikke rart at tænke på, at så mange opholdssteder ikke er tilfredse med de tilsyn, kommunerne fører. Og det skal blive bedre”, siger Jane Findahl til avisen.

Se også

Ti anbefalinger
Undersøgelsen kommer samtidig med, at KL i samarbejde med Socialministeriet har varslet en tilsyns- og godkendelsesreform på området.

I sidste måned blev der udarbejdet ti anbefalinger, som skal styrke tilsynet med de anbragte børn. Ifølge KL’s formand Jan Trøjborg (S) er de ti anbefalinger et godt redskab til kommunerne for at sikre tilsynet med de anbragte børn og med anbringelsesstederne.

”Vi skylder børnene at levere ordentlige tilbud og leve op til loven. Og vi er allerede godt i gang med arbejdet”, siger han.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes