Indhold

11.09.12 08:58

Ledelse kræver træning

Ledelse kræver træning
Det kræver sit at være leder i den offentlige sektor. De skal effektivisere, innovere og navigere i krydsfeltet mellem kolleger, politikere, borgere og medarbejdere. Så der er ikke noget at sige til, hvis de tvivler på sig selv en gang imellem.

En ny undersøgelse fra Væksthus for Ledelse viser, at hver tredje leder er nervøs for at glemme, hvad de skal sige, når de taler foran store forsamlinger, og en tredjedel af dem har ligget søvnløs hele natten inden en vanskelig samtale med en medarbejder.

Vi ved også, at talent gør det ikke alene. Ifølge eksperterne kræver det tusindvis af træningstimer, hvis man vil have succes og være blandt de bedste. Med andre ord – man skal øve sig rigtig meget for at kunne præstere som leder.

Derfor tilbyder KL’s Ledertræf 2012 lederne nogle redskaber til, hvordan de kan ruste sig endnu bedre til hverdagens udfordringer. Lederne kan bl.a. få svar på, hvordan de holder hovedet koldt i pressede situationer, hvordan de bedst håndterer de vanskelige samtaler, og hvordan de får krop og hjerne til at fungere optimalt.

Træffet finder sted i dag, den 11. september 2012, på Comwell Kolding, hvor 800 kommunale ledere, politikere og eksperter diskuterer, hvordan man som leder kan geare sig selv – alene og i samspil med andre.

”Kravene er større nogensinde til de offentlige lederes personlige egenskaber og til deres evne til at bære omstillingsprocesserne igennem i deres organisationer. Det skyldes både den stramme økonomi og de krav til forandringer og strukturændringer, som mere end nogensinde er en del af hverdagen. Størstedelen af de offentlige chefer gør det rigtig godt. De har taget udfordringerne op ved at realisere de politiske beslutninger om at levere god service, samtidig med at de sikrer effektive og attraktive arbejdspladser. Men forventningerne til at ledelsen tager sin rolle på sig bliver endnu større fremover, ” siger administrerende direktør i KL Kristian Wendelboe.

Ledere skal være rodfæstede og i balance som person for at kunne præstere, og træffet vil derfor vise forskellige veje til at sikre effektivitet, hvor fokus er på lederens personlige lederskab og udvikling.

”Vi ved jo godt, at vi bliver bedre som ledere, hvis vi engang imellem giver plads til at træne os selv både mentalt og fysisk. KL’s Ledertræf 2012 handler netop om, hvordan man træner sine ledermuskler, for vi vil gerne bakke op om og inspirere til, at de kommunale ledere fortsat udvikler sig,” forklarer Kristian Wendelboe.

”Dagen skal bruges til at diskutere, hvordan vi styrker os til den nye hverdag. Vi håber, at deltagerne får en god dag, hvor de bliver inspireret og tager ideer med hjem til gavn for kommunerne, borgerne, medarbejderne og dem selv,” siger Kristian Wendelboe.

KL’s Ledertræf 2012 byder dagen igennem på oplæg og debatter med bl.a. partileder i Liberal Alliance Anders Samuelsen, håndboldslandholdets træner Ulrik Wilbek, hjerneforsker Kjeld Fredens, og DR-journalisten Mads Steffensen som vil drøfte ledelsesdilemmaer med et spændende panel.

Læs mere på www.kl.dk/ledertraef. For yderligere oplysninger om træffet, kontakt Rasmus Onslev Kremmer, tlf. 29 24 92 94.

Se alle artikler i temaet