Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

29.08.12 15:55

Landdistriktskommuner håber på flere midler til udvikling

Landdistriktskommuner håber på flere midler til udvikling
43 kommuner har sammen med Landdistrikternes Fællesråd sendt et brev til to ministre med et ønske om at sikre og forbedre de økonomiske rammer i LAG-midlerne.

LAG-midlerne er et godt redskab til at skabe vækst og kickstarte udviklingen i landdistrikterne.

Derfor har 43 kommuner i samarbejde med Landdistrikternes Fællesråd sendt et brev til ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri, Mette Gjerskov (S) og ministeren for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S).

Heri forsøger de at gøre regeringen opmærksom på de Lokale Aktions Gruppers (LAG) store betydning i landdistrikterne – før det er for sent.

Samtidig lægges der op til en udvidelse af midlerne fra 110 millioner kroner i programperioden 2007-2013 til minimum 150 millioner kroner årligt i perioden 2014-2020. Efterspørgslen efter midlerne har nemlig været så stor, at der ikke har været nok midler.

En god investering
For midlerne i perioden 2007-2013 har man bl.a. skabt nye virksomheder og arbejdspladser, virksomheder har udviklet nye produkter og tiltag, og der er lavet mødesteder og aktiviteter, som fremmer bosætning og attraktive levevilkår på landet og i landsbyen.

Samtidig er LAG-midlerne en god investering.

I Ringkøbing-Skjern Kommune har 5.954.524 kroner LAG-midler til 36 afsluttede midler generet en samlet investering på 35.562.738 kroner. Hver gang man har tilført én krone, har det dermed givet en investering på seks kroner.

”De Lokale Aktions Grupper er en enorm succes. LAG-midlerne er et rigtig godt redskab til at skabe vækst og kickstarte udviklingen i landdistrikterne. Derfor er det ekstremt vigtigt, at regeringen sørger for, at der kommer tilstrækkelige midler til LAG-programmet 2014-2020,” siger Steffen Dams-gaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd.

Læs hele brevet her.

Se alle artikler i temaet

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes