Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

25.09.12 08:45

Læger og patienter roser hjerneskadeudspil

Læger og patienter roser hjerneskadeudspil
KL’s nye udspil om hjerneskadede bliver rost af Danske Patienter og Lægeforeningen, om end der også er tidsler i buketten.

KL’s nye udspil om hjerneskader, der blandt andet kommer med en række mål og anbefalinger til, hvordan man når dem, får ros fra Danske Patienter og Lægeforeningen. Det skriver Altinget.

”Det er sent, at kommunerne reagerer på kritikken. Men det er godt, de nu slår fast, at alle kommuner skal have en hjerneskadekoordinator, samt at de hjerneskadede skal begynde genoptræningen inden for en uge, efter de er blevet udskrevet fra hospitalet," siger formand for Danske Patienter, Lars Engberg, til Altinget.

 Han mener dog, at regionernes rolle bliver nedtonet for meget i udspillet.

"KL lægger op til, at de kliniske retningslinjer skal udarbejdes i et arbejde mellem KL og Sundhedsstyrelsen. Det er ulogisk, når de hjerneskadede jo først bliver behandlet på hospitalet," siger Lars Engberg.

Deadline mangler
Lægeforeningen er også positiv.

"Det er positivt, hvis kommunerne vil implementere retningslinjer for rehabilitering af hjerneskadede, og at alle kommuner skal samarbejde med specialiserede institutioner på området", siger Mads Koch Hansen, formand for Lægeforeningen, til Altinget.

Han tilføjer dog, at han gerne havde set en deadline for, hvornår målsætningerne skal være indfriet.

Se alle artikler i temaet

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes