Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

25.10.12 08:20

Kun halvt så mange lukkedage

Kun halvt så mange lukkedage
Markant nedgang i antallet af lukkedage i daginstitutioner, viser ny åbningstidsundersøgelse. Men der er plads til forbedringer.

Der er på et år sket en halvering i antallet af kommuner, der har flere end ti lukkedage i daginstitutioner.

Se også

Det fremgår af Projekt Børnepasnings nye åbningstidsundersøgelse, der udkommer i dag. Det skriver Berlingske.

Undersøgelsen i 2011 viste, at 60 procent af kommunerne havde ti eller flere lukkedage i deres daginstitutioner. Undersøgelsen i 2012 viser, at der er blevet markant færre lukkedage.

”Det er en positiv udvikling. Vi har altid været kritiske over for at indføre så mange lukkedage, for det generer både forældre, børn og pædagoger. Men det er stadig et stort antal, der er tale om”, siger formanden for BUPL Henning Pedersen til avisen.

De sidste må med
Fra Dansk Arbejdsgiverforening lyder det, at hvis de fleste kommuner kan klare sig med under ti lukkedage, så kan de sidste vel også.

”Hvis man ser på tallene, er det rigtigt, at der er plads til forbedringer. Og det er noget, man skal fokusere på, hvis forældrene er utilfredse. Men det kommer også an på, hvilke aftaler man selv laver”, siger formanden for KL’s Børne- og Kulturudvalg Jane Findahl (SF) til Berlingske.

Hun fremhæver samtidig vigtigheden af, at forældrene melder sig på banen og vurderer, om en lukkedag i nogle henseender kan være det bedste.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes