Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

12.10.12 16:01

Kulturpakke til ungerne

Kulturpakke til ungerne
Kulturpakkeordningen giver skolelever kulturelle oplevelser og vækker deres interesse for det lokale kulturliv.

Hvis man ikke møder kulturen i løbet af sin skoletid, er der mange børn, der aldrig vil møde en professionel kunstner i hele deres liv. Sådan lyder erfaringen fra Kalundborg Kommune, der sammen med Haderslev og Skanderborg er med i Kulturpakkeordningen.

Se også

Det fremgår af Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Besøg af professionelle kunstnere
Skolerne får besøg af professionelle kunstnere, der skal underholde børnene, og det skal senere bruges i undervisningen. Dansehallerne, Levende Musik i Skolen og Teatercentrum står bag Kulturpakker, og de sender alt fra bulgarske turbovokaler til en dans om kroppens historie ud til eleverne.

Kulturpakkerne kan udfylde en vigtig rolle, mener man i Skanderborg:

”Skolebørnene er fremtidens kulturbrugere, og hvis vi lægger kulturen ind i skoletiden og gør det til en del af børnenes hverdagsliv, så opdager de kulturen,” siger kulturkonsulent Benedikte Andersen fra Skanderborg til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Startede i Haderslev
Kulturpakkerne giver professionelle kulturoplevelser til børn i folkeskolen inden for genrerne koncerter, teater og dans. Bag Kulturpakkeordningen står tre organisationer; Levende Musik i Skolen, Teatercentrum og Dansehallerne.

Haderslev Kommune startede ordningen i 2009. Kalundborg kom med i 2010 og Skanderborg i 2011. Målet er, at hver klasse ser mindst én forestilling inden for hver genre i løbet af et skoleår.

Se også

Læs hele historien fra Nyhedsmagasinet Danske Kommuner her

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes