Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

25.10.12 08:36

Kritik på fejlagtigt grundlag

Kritik på fejlagtigt grundlag
Stig Langvad baserer sin kritik på forkert information. Det oplever vi desværre er tilfældet alt for ofte i debatten. Sådan skriver H.C. Maarup, formand for KKR Nordjylland og borgmester i Mariagerfjord Kommune, i dag i et debatindlæg på Altinget.dk.

Af H.C. Maarup, formand for KKR Nordjylland og borgmester i Mariagerfjord Kommune

Se også

Stig Langvad, formand for Danske Handicaporganisationer, bruger i et debatindlæg på Altinget Taleinstituttet i Nordjylland som eksempel på, hvordan den specialiserede viden på handicapområdet er ved at forsvinde, fordi kommunerne ikke vil bruge de specialiserede tilbud.

Men Stig Langvad baserer sin kritik på forkert information. Det oplever vi desværre er tilfældet alt for ofte i debatten.

Sandheden er, at der er igangsat et udviklingsarbejde mellem regionen og kommunerne for at skabe ’fremtidens taleinstitut’. Et udviklingsarbejde, som har høj prioritet i kommunerne.

Se også

Kommunernes mål er, at taleinstituttet fremover fortsat skal levere de allermest specialiserede ydelser, men samtidig også have en mere udgående funktion, så konsulenter fra instituttet kommer ud i kommunerne og understøtter indsatsen i borgerens nærmiljø. Det vil både sikre en høj faglig standard og give en god borgerservice.

I Nordjylland tager kommunalbestyrelserne et samlet ansvar for, at der også fremover er den specialiserede viden til rådighed, som er nødvendig for at kunne give borgerne et kvalificeret tilbud. Men viden udvikler sig, og derfor skal de specialiserede tilbud også kunne omstille sig til nye behov og ny viden på deres område.

Det kræver også, at regionen spiller konstruktivt med – og det er åbenbart ikke muligt i en tid, hvor der kører en evaluering af kommunalreformen. Der vælger man i stedet at fastholde et billede af sig selv som nødlidende, i stedet for at slå ind på en udviklingsorienteret vej.

Se også

Det er godt, at Stig Langvad fungerer som vagthund, men det ville være langt mere konstruktivt, hvis debatten baserer sig på fakta frem for halve sandheder.

**********************************************************************
Debatindlægget er bragt i dag på Altinget.dk

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes