Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

15.08.12 08:26

Krisen rammer unge ledige hårdt

Krisen rammer unge ledige hårdt

Foto: Colourbox.com

De seneste fire år er der blevet knap 46.000 flere kontanthjælpsmodtagere. Mange af dem er unge, som risikerer at ryge helt ud, advarer Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

I løbet af de seneste fire år er der blevet knap 46.000 flere kontanthjælpsmodtagere. Det svarer til en stigning på lidt over 50 procent.

Se også

Det viser beregninger fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE)

”Forklaringen er den voldsomme krise vi har været igennem. Vi har tabt 150.000 job, og når der bliver færre job, så bliver arbejdsmarkedet mindre rummeligt. Det gør, at de svage grupper ikke kan finde et job”, siger AE’s direktør Lars Andersen til DR Nyheder.

Han finder det bekymrende, at gruppen af kontanthjælpsmodtagere, der ikke umiddelbart er klar til at tage et job, er vokset mest. Den gruppe udgør omkring to tredjedele af stigningen.

Se også

”Det er en gruppe, der bliver skubbet længere og længere væk fra arbejdsmarkedet, og som kan få svært ved at få fodfæste igen”, siger Lars Andersen.

Ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd udgør unge under 30 år 37 procent af de kontanthjælpsmodtagere, som ikke umiddelbart er klar til at tage et job. I langt de fleste tilfælde er der tale om unge, der ikke har nogen uddannelse.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes