Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

20.08.12 13:59

Krisen får borgere til at melde naboen

Krisen får borgere til at melde naboen
Kommunerne skærper indsatsen mod socialt bedrageri, og de fleste oplever, at borgerne i stigende grad indbertter snyd.

I en rundspørge gennemført af Berlingske Research, hvor 52 kommuner har deltaget, svarer næsten to ud af tre, at de har indført en ordning til at indberette snyd med sociale ydelser.

To ud af tre kommuner oplever i høj eller meget høj grad, at borgerne i stigende grad indberetter snyd.

"Kommuner har oprustet indsatsen mod socialt snyd de seneste år, og vi hører fra kommunerne, at antallet af borgere, der anmelder, er stigende," siger chefkonsulent i KL Charlotte Munksgaard til Berlingske.

Finanskrisen er forklaringen
Forklaringen på, at folk er interesserede i at anmelde hinanden, skal findes i den finansielle krise, mener professor ved Institut for Ledelse, Politik og Filosofi på CBS, Ole Thyssen, til Berlingske.

”Når der er økonomisk smalhals som nu, føler folk i højere grad, at det er uretfærdigt, når folk får nogle gratis ydelser. Samtidig viser det et samfund, hvor det er hver mand for sig selv,” siger Ole Thyssen.

Et af de steder, hvor man mærker udviklingen, er i Københavns Kommune.

”Det handler jo om at begrænse uretmæssig modtagelse af sociale ydelser. Personligt mener jeg, at der på visse områder er brug for endnu bedre kontrolmuligheder,” siger leder af Den Fælles Kontrolgruppe i Københavns Kommune, Per Stevnsborg, til Berlingske.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes