Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

25.07.12 14:37

Kortuddannedes ledighed er lavere i Danmark end i EU

Kortuddannedes ledighed er lavere i Danmark end i EU

Foto: Colourbox.com

Ny europæisk undersøgelse af arbejdsløshed viser, at ledigheden blandt de kortuddannede i Danmark er den syvende laveste i EU.

Med 13,0 procent i første kvartal af 2012 placerer Danmark sig bedre end gennemsnittet for de 27 EU-lande, når det kommer til antallet af kortuddannede ledige, dvs. ufaglærte eller personer med en uddannelse under to år.

I reelle tal svarer det til, at der i første kvartal af 2007 var 55.000 ledige kortuddannede, mens tallet i år er vokset til 87.000.

Flest kortuddannede ledige
Sammenligner man ledighedsprocenten for kortuddannede med EU-landenes samlede ledighed for 15-64-årige, tegner der sig desuden et billede af, at de kortuddannede har tabt på krisen.

Gennemsnittet for EU-landenes samlede ledighed er 10,7 procent, mens den for kortuddannede er markant højere med 18,7 procent. Det gælder for alle EU-lande, at kortuddannede har en ledighed over gennemsnittet.

Se også

Forskellen mellem den samlede ledighed og de kortuddannedes ledighed er dog kun på 4,8 procentpoint i Danmark, hvilket placerer os blandt de ti mindste forskelle i EU.

Annonce

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes