Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

25.07.12 14:37

Kortuddannedes ledighed er lavere i Danmark end i EU

Kortuddannedes ledighed er lavere i Danmark end i EU

Foto: Colourbox.com

Ny europæisk undersøgelse af arbejdsløshed viser, at ledigheden blandt de kortuddannede i Danmark er den syvende laveste i EU.

Med 13,0 procent i første kvartal af 2012 placerer Danmark sig bedre end gennemsnittet for de 27 EU-lande, når det kommer til antallet af kortuddannede ledige, dvs. ufaglærte eller personer med en uddannelse under to år.

Se også

Gennemsnittet i EU ligger nemlig på 18,7 procent. Holland har den laveste ledighed med 8,4 procent efterfulgt af Østrig og Malta med begge 8,7 procent. Det viser de seneste tal fra den fælleseuropæiske arbejdskraftundersøgelse Labour Force Survey, ifølge Danmarks Statistik.

Ikke udelukkende positivt
De lande, der har den højeste ledighed blandt kortuddannede er Slovakiet med 44,9 procent, Litauen med 39,1 procent og Spanien med 33,4 procent.

Alt er dog ikke rosenrødt. Selvom Danmark placerer sig godt i en europæisk sammenhæng, er der sket en stigning på 6,1 procentpoint i antallet af kortuddannede ledige i forhold til for fem år siden.

Se også

I reelle tal svarer det til, at der i første kvartal af 2007 var 55.000 ledige kortuddannede, mens tallet i år er vokset til 87.000.

Flest kortuddannede ledige
Sammenligner man ledighedsprocenten for kortuddannede med EU-landenes samlede ledighed for 15-64-årige, tegner der sig desuden et billede af, at de kortuddannede har tabt på krisen.

Gennemsnittet for EU-landenes samlede ledighed er 10,7 procent, mens den for kortuddannede er markant højere med 18,7 procent. Det gælder for alle EU-lande, at kortuddannede har en ledighed over gennemsnittet.

Se også

Forskellen mellem den samlede ledighed og de kortuddannedes ledighed er dog kun på 4,8 procentpoint i Danmark, hvilket placerer os blandt de ti mindste forskelle i EU.

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes