Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

23.08.12 10:09

Kortere kurser til de ledige

Kortere kurser til de ledige
Den kortere dagpengeperiode går ud over muligheden for længere uddannelse, lyder det fra flere sider.

Forkortelsen fra nytår af dagpengeperioden fra fire til to år betyder, at ledige i højere grad må tage til takke med kortere kurser i stedet for længere uddannelsesforløb. Det skriver Jyllands-Posten.

Se også

Risiko for at spilde midler
”I dag, hvor dagpengeretten er fire år, har vi mulighed for at afsøge mulighederne for den ledige bredere end fremover, hvor dagpengeretten ophører efter to år. Det betyder, at vi ikke har tid og råd til at træffe et valg, der ikke virker,” siger arbejdsmarkedschef Kasper Kyed fra Holbæk Kommune til Jyllands-Posten.

Tendensen bekræftes af flere andre kommunale jobcenterchefer. Og Verner Sand Kirk, direktør for A-kasserne Samvirke, mener, at det er et reelt problem med udsigten til flere af de korte kurser, der ofte bare fører til et kursusbevis og ikke et job. Fx overstiger antallet af personer med truckcertifikater langt antallet af trucks i landet, siger Verner Sand Kirk.

Desuden risikerer man at bruge ressourcer på ledige, der af sig selv kan finde et arbejde, mener han:

Se også

”Når man rykker tilbud frem, er der en større risiko for at komme til at spilde midler på nogle, som sådan set bare skulle have tid til at finde noget arbejde,” siger Verner Sand Kirk til Jyllands-Posten.
 
KL: Pas på hovsaløsninger
Formand for KL, Erik Nielsen, understreger, at uddannelse er svaret for nogle ledige.

”Vi skal passe på med ikke at sætte ind med hovsaløsninger for de ledige, fordi vi har kortere tid. Derfor skal kompetenceløft stadig være et redskab,” siger Erik Nielsen.

KL-formanden understreger, at kræfterne på uddannelsesområdet hovedsageligt skal bruges på at få de unge i gang.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes