Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

12.10.12 08:48

Kort over vand kan ramme boligpriser

Kort over vand kan ramme boligpriser
Det bliver muligt at tjekke, hvilke boliger som er særligt udsat i forbindelse med skybrud. Det kan gå ud over boligpriserne.

Der bliver senest ved udgangen af 2013 mulighed for gratis at tjekke, hvilke områder og veje som der er særligt stor risiko for bliver oversvømmede i forbindelse med skybrud. Det skriver Berlingske.

Se også

Det er regeringen og KL, som har besluttet, at der skal være fri adgang til en såkaldt højdemodel over hele Danmark, der blandt andet kan udpege de områder, som risikerer at blive oversvømmet.

”Det kan betyde, at boligerne i disse områder bliver sværere at sælge og måske falder i pris. Men det er godt, at der kommer bedre overblik over disse områder, så kommunerne får et bedre grundlag for at forebygge oversvømmelser,” siger seniorspecialist Jeppe Sikker Jensen fra rådgivningsfirmaet Cowi til Berlingske.

Han peger på, at op mod 15 til 20 procent af arealet i mange kommuner sandsynligvis vil blive udpeget som truet af oversvømmelser.

Se også

Problemet er placeringen – ikke kortene
Miljøminister Ida Auken (SF) medgiver, at folk kan få sværere ved at sælge deres bolig.

”Men problemet er den fysiske placering af folks huse, ikke om man kan se det på et kort. Løsningen er derfor ikke at skjule informationer, men at vi forsøger at løse de problemer, der opstår som følge af det mere voldsomme vejr. De nye oplysninger giver os bedre mulighed for at forebygge skadelige virkninger af fremtidens klima,” siger Ida Auken til Berlingske.

Oversvømmelser fremgår af tilstandsrapporten
Ifølge kommunikationschef i EDC Mæglerne Jan Nordmann skal det allerede i dag fremgå af tilstandsrapporten i forbindelse med et boligsalg, om en bolig tidligere har været oversvømmet.
 
”Men det er da klart, at hvis disse ting bliver mere synlige, kan det godt betyde, at boliger i udvalgte områder bliver mere vanskelige at sælge. Men der er også områder i Danmark, som er mindre attraktive af andre årsager. Huse, der ligger lige op ad en motorvej, kan eksempelvis godt sælges, men det koster så bare på prisen,” siger Jan Nordmann til Berlingske.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes