Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

12.10.12 15:00

Kommunerne tæt på uændret skat

Kommunerne tæt på uændret skat
Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager roser kommunerne for at have arbejdet hårdt for at nå målet om samlet set at holde skatten i ro.

Landets 98 kommuner øger samlet set skatten med 57 mio. kr. i 2013, viser kommunernes indberetninger til Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Aftalen mellem kommunerne og regeringen var, at skatten samlet set skal holdes i ro. Men økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager kvitterer kommunerne for ”stort set at ramme inden for skiven”.

Kommunernes bloktilskud vil nu blive reguleret svarende til den samlede forhøjelse af skatteindtægterne. Men samtidig får kommunerne tilbageført 64 mio. fra puljen med tilskud til skattelettelser, fordi de ikke er brugt. Dermed bliver reguleringen af bloktilskuddet visket ud.

Ros til kommunerne
Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager roser kommunerne for deres budgetresultat:

Se også

”Det er godt at se, at skattenedsættelser nu er kommet på den kommunale dagsorden, efter de i en årrække har været nærmest ikke-eksisterende i kommunerne. Hvis der også fremover skal være rum til, at de mest trængte kommuner kan hæve skatten, er det nødvendigt, at de kommuner, der har muligheden, sænker skatten”.

”Jeg ved, at KL og kommunerne har arbejdet hårdt for at nå målet om at samlet set at holde skatten i ro. Jeg vil gerne kvittere for, at kommunerne stort set rammer inden for skiven,” siger ministeren.

Mindre skatteforøgelse
Ifølge aftalen mellem KL og regeringen måtte nogle kommuner sætte skatten op inden for en ramme på samlet 250 mio. kr., mens andre kunne få tilskud til at sætte skatten ned. Samtidig sagde aftalen, at skatten samlet set skulle holdes i ro.

Se også

Kommunernes indberetninger viser, at 11 kommuner samlet set har sat skatten ned for ca. 191 mio. kr., mens 13 kommuner samlet set har sat skatten op for ca. 247 mio. kr. Det giver tilsammen en mindre skatteforøgelse på ca. 57 mio. kr.

”Jeg ser nu frem til at se opgørelsen over kommunernes service- og anlægsbudgetter. Det tyder på, at kommunerne holder deres udgifter inden for den samlede aftalte ramme,” siger Margrethe Vestager.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes