Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

14.09.12 12:55

Kommunerne skruer bissen på over for ledige

Kommunerne skruer bissen på over for ledige
Kommunernes økonomiske sanktioner over ledige, der fx ikke møder op til aktiveringstilbud eller jobsamtale, er mere end tredoblet på få år.

Fra 2006 til 2011 har kommunerne mere end tredoblet antallet af gange, de trækker ledige i kontanthjælp, til godt 140.000, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten. Den økonomiske hammer falder, hvis den ledige fx udebliver fra jobsamtaler og aktivering.

Se også

Tallene viser dermed sort på hvidt, at Robert-sagen fra denne uge, der handler om københavnske Robert Nielsen der vægrer sig ved at tage et arbejde og i over ti år har været på offentlig forsørgelse, ikke kan tages som et udtryk for, at kommunerne er for eftergivende.

”Udviklingen i tallene viser jo, at Robert formentlig er undtagelsen, der bekræfter reglen, nemlig at kommunerne er konsekvente og lever op til lovens bogstav og intention om, at man skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet, hvis man vil modtage ydelser,” siger Jacob Bundsgaard, formand for KL’s Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg, til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Post: Vi kan ikke læse tanker
Bettina Post, formand for socialrådgiverne, forklarer udviklingen med, at den tidligere regering indførte nye sanktionsregler, hvor der er et skærpet fokus på rådighed.

”Vi sanktionerer jo vildt og vanvittigt. Men vi kan ikke læse tanker, og hvis nogen decideret har en plan for, hvordan de skal snyde os, så kan det da godt lade sig gøre,” siger Bettina Post til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes