Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

01.08.12 11:36

Kommunerne skal hjælpe forældre med hjemmetræning

Kommunerne skal hjælpe forældre med hjemmetræning
Personalet fra 20 kommuner skal fra 2013 uddannes i, hvordan de bedst muligt kan hjælpe forældre til handicappede børn med at træne i hjemmet. Det er vigtigt med et godt samarbejde, mener KL.

Forældre til handicappede børn har siden 2008 måttet træne deres børn i eget hjem. Og fra næste år skal personalet i landets kommuner også klædes bedre på til at samarbejde med forældrene og barnet om træningen.

Indsatsen er et led i Socialstyrelsens handlingsplan med det formål at forbedre træningsindsatsen for børn med svære handicap. Opgaven med efter-uddannelse af personalet har University College Syddanmark fået. Uddannelsen kører fra starten af 2013 indtil 2016.

”Vi udvikler nogle forløb særligt til denne gruppe. Ergoterapeuter, pædagoger, socialrådgivere og andre fagpersoner fra kommunerne har brug for helt særlig viden, hvis de skal blive bedre til at inddrage forældrene til handicappede børn og unge,” siger Merete Værge, uddannelsesleder ved University College Syddanmarks afdeling for efter- og videreuddannelse.

En del af opgaven går ud på at give personalet i det offentlige redskaber til at få forældrene og pårørendes egne værdier og metoder inddraget i træning og pasning af handicappede børn og unge.

Fx kan der være forældre, der går op i fritidsliv eller har religiøse interesser, eller der kan være forældre, som ønsker at trække på det alternative behandlingssystem. Alt dette skal personalet i det offentlige kunne håndtere, så de kan støtte forældrene og samtidig sikre sammenhæng og professionalisme i indsatsen.

Godt med et styrket samarbejde
Rigmor Lond, konsulent i KL, glæder sig over tiltaget, som skal styrke samarbejdet mellem forældre og professionelle.

”Forældre og fagfolk skal i højere grad udnytte hinandens kompetencer og viden til gavn for barnet. Projektet kan forhåbentlig føre til, at kommunens samarbejde med forældrene om træningen kommer til at fungere bedre. Det er vigtigt, for kommunen har ansvar for at føre tilsyn med træningen og for at sikre, at barnet trives med og har gavn af træningen,” siger Rigmor Lond.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes