Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

28.09.12 09:35

Kommunerne skal have blik for små virksomheder

Kommunerne skal have blik for små virksomheder
Kommunerne overser de små og mellemstore virksomheder. KL erkender problemet og er allerede i gang med at undersøge, hvordan landets kommuner kan øge gennemsigtigheden i tilbuddene til de erhvervsdrivende.

En ny analyse om erhvervsklimaet lavet af Dansk Industri (DI) viser, at små og mellemstore virksomheder bliver overset. Det skriver Berlingske.

De virksomheder, der har over 100 ansatte, mener, at kommunens indsats er blevet bedre inden for det seneste år. Blandt virksomheder med under 100 ansatte er det dog kun hver tredje, der deler den opfattelse.

”De store virksomheder er selvfølgelig vigtige, men man skal huske på, at de også har været små engang. Derfor skal man være opmærksom på, hvor vækstlaget er. Det er jo de små virksomheder, der viser vejen til vækst og skaber nye arbejdspladser her i landet,” siger Hanne Schou, underdirektør i DI, til Berlingske.

Kommunerne ved det godt
Formand for KL’s Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg, Jacob Bundsgaard (S) erkender, at det er et problem, hvis de små virksomheder overses. Udvalget har undersøgt, hvordan landets kommuner kan øge gennemsigtigheden i tilbuddene til de erhvervsdrivende.

Se også

”Hvis ikke virksomheder kan finde ud af, hvad de kan bruge kommunen til, har vi overset den vigtige rolle, som det opsøgende arbejde spiller. Vi ved godt, at det er de små virksomheder, som væksten kommer fra,” siger Jacob Bundsgaard til Berlingske.

Han fortæller, at det især er informationsarbejdet, som skal styrkes. Samtidig er det vigtigt, at kommunerne ikke er afhængige af at have en eller to store virksomheder, og de små virksomheder kan fjerne den afhængighed, forklarer Jacob Bundsgaard.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes