Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

01.07.12 14:54

Kommunerne ser frem til at føre reformen ud i livet

Kommunerne ser frem til at føre reformen ud i livet

Foto: KL

En stærk reform, som tager førtidspensionister og folk i fleksjob alvorligt.

Sådan betegner Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus (S) og formand for KL’s Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg, den nye reform om førtidspension og fleksjob, som regeringen, Venstre, Konservative og Liberal Alliance i aftes indgik.

KL mener, at en helhedsorienteret indsats er helt rigtig. Og derfor er det afgørende, at rehabiliteringstemaet kommer til at tage udgangspunkt i den enkelte borger.

”Det er helt afgørende, at de kommende drøftelser med regeringen om det nærmere indhold og implementering af rehabiliteringsteamet tager udgangspunkt i den enkelte borgers situation - og ikke udgangspunkt i rigide regler om samarbejdet på tværs. Det er af stor betydning for borgeren, at vi får en så smidig og kort sagsbehandlingstid som mulig,” siger Jacob Bundsgaard og fortsætter:

”Derfor er det godt, at det slås fast, at det fortsat er den enkelte forvaltning, der har kompetencen til at træffe afgørelse i den enkelte sag. Men det er en helt unødig rigid regel, at alle sager skal behandles i rehabiliteringsteamet – også når det er åbenbart formålsløst at udvikle borgerens arbejdsevne,” siger Jacob Bundsgaard.

For yderligere oplysninger:
Kontakt pressekonsulent Trine Søndergaard, tlf. 3370-3333, trs@kl.dk

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes