Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

03.07.12 12:28

Kommunerne prioriterer fortsat lokal løn

Kommunerne prioriterer fortsat lokal løn

Foto: Colourbox.com

Kommunerne fastholder niveauet for lokallønnen, selv om de ikke er længere er forpligtet efter centrale puljer og bindinger. KL glæder sig over resultatet.

En opgørelse over omfanget af lokal løn, som det Fælleskommunale Løndatakontor (FLD) har lavet for KL, viser, at lokal løns andel af nettolønnen et steget fra 8,7 procent på landsplan til 8,9 procent fra november 2010 til november 2011.

Se også

Det sker på trods af, at der i modsætning til tidligere ikke fra centralt hold har været afsat en specifik pulje med midler til at forhandle lokal løn.

”Ved overenskomstfornyelsen i 2011 faldt de centrale bindinger og puljer for den lokale løndannelse bort, og det er derfor rigtig positivt at se, at kommunerne fortsat prioriterer lokal løn og har fastholdt niveauet for den lokale løndannelse. Det falder også godt i tråd med, at vi hører, at mange kommunerne i forbindelse med de nye rammer for lokal løndannelse har sat fokus på det strategiske arbejde med lokal løn,” siger kontorchef i KL, Nanna Abildstrøm.

Fokus skal holdes
Til trods for det positive billede i undersøgelsen vil niveauet kunne ændre sig, hvis ikke kommuner fortsat fokuserer på den lokale løndannelse.

Se også

”Selv om opgørelsen viser, at kommunerne fastholder niveauet for lokal løn, er det fortsat vigtigt, at kommunerne holder øje med udviklingen af lokal løn i kommunen. Vi forventer ikke, at lokal løndannelse bliver et større tema ved de kommende overenskomstforhandlinger, men FLD’s opgørelse giver da anledning til at ville fastholde og videreudvikle de rammer for den lokale løndannelse, som vi fik skabt ved O.11,” siger Nanna Abilstrøm.

Læs mere her

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes