Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

08.08.12 10:35

Kommunerne kritiseres for manglende pædagoger på plejehjem

Kommunerne kritiseres for manglende pædagoger på plejehjem
Ældre Sagen og Socialpædagogernes Landsforbund kritiserer landets kommuner for at ansætte for få pædagoger på plejehjemmene. KL afviser.

Der er alt for få pædagoger på landets plejehjem til at aktivere de ældre. Sådan lyder kritikken fra Ældre Sagen og Socialpædagogernes Landsforbund.

Konsulent i Ældre Sagen Margrethe Kähler mener, at antallet er minimalt, og at kommunerne dermed ikke overholder servicelovens paragraf 81. Især de 70 procent af beboerne, som er demente, lider, mener hun:

”Kommunerne burde give gamle mennesker på plejehjem de samme muligheder som andre borgere, blandt andet ved at ansætte flere pædagoger på plejehjemmene til at stå for musik, maling, dans, gymnastik og værkstedsaktiviteter. Det er en måde at forbedre beboernes livskvalitet på. Ikke mindst de demente,” siger hun til Kristeligt Dagblad.    

Overrasket over kritikken
Konsulent på ældreområdet i KL, Flemming Hansen, er overrasket over kritikken:

”Jeg kan ikke erindre, at jeg har set ankestyrelsessager, som viser, at kommunerne ikke lever op til formålet i serviceloven. Den kritik er helt ny for mig,” siger han til Kristeligt Dagblad. 

Ifølge ham er løsningen ikke at lave nationale standarder. Han mener, at der skal være plads til at løse problematikkerne på forskellige måder, og alle plejehjemmene ikke kan være ens. 

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes