Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

22.08.12 16:56

Kommunerne går forrest i kampen for praktikpladser

Kommunerne går forrest i kampen for praktikpladser

Foto: Colourbox.com

Kommunerne har de senere gået forrest i skabelsen af flere praktikpladser. Faktisk har der aldrig været før været så mange elever i kommunerne. Derfor er KL uforstående over for den kritik, der kommer via Ugebrevet A4 i dag.

2011 blev et rekordår for indgåede praktikaftaler i kommunerne. Der blev indgået 15.500 aftaler i 2011. Tallet var ikke bare højt. Der var også et godt stykke over det, som kommunerne havde aftalt med regeringen.

”I første halvår 2012 er der indgået knap 10 pct. færre aftaler på social- og sundhedsområdet sammenlignet med samme periode i 2011. Faldet skal ses i lyset af, at kommunerne oprettede et historisk højt antal uddannelsespladser i 2010 og 2011. I 2011 oprettede kommunerne 1.000 flere praktikpladser end aftalt med regeringen. Derfor er det ikke overraskende, at antallet af nye pladser nu falder en smule. Vi ligger stadig på et højt niveau, siger Henrik Casper, chefkonsulent i KL.  

Henrik Casper understreger, at kommunerne fortsat giver høj prioritet til området. Kommunerne gør en stor indsats - både når det gælder oprettelse af praktikpladser og ungeindsatsen i øvrigt.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes