Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

31.08.12 12:41

Særtilskud på 895 mio. kr. er fordelt

Særtilskud på 895 mio. kr. er fordelt

Foto: Colourbox.com

Lolland og Langeland topper listen over kommuner, som har fået del i særtilskudspuljen for vanskeligt stillede kommuner.

Som led i justeringen af den kommunale udligningsordning blev det besluttet at forhøje særtilskudsordningen for vanskeligt stillede kommuner i hele landet til i alt 400 millioner kroner for 2013. De midler har Økonomi- og Indenrigsministeriet nu fordelt til i alt 29 kommuner.

Se også

Lolland Kommune topper listen og får 48 millioner kroner i særtilskud, mens Langeland kan se frem til et løft på 39 millioner kroner. I bunden af listen blandt de 29 kommuner finder vi Samsø og Syddjurs, som hver får to millioner kroner.

Særtilskud til sociale problemer
Desuden er der oprettet en ny særtilskudspulje på 400 millioner kroner til kommuner, der i områder af kommunen har en høj andel af borgere med sociale problemer, fx hjemløse, mennesker med en psykisk sygdom og folk på førtidspension.

27 kommuner har fået del af puljen, og landets tre største byer, København, Aarhus og Odense, får størst del af kagen med henholdsvis 100, 45 og 23,4 millioner kroner.

Se også

Midler til renovering
Økonomi- og indenrigsministeren har også givet tilladelse til 64 kommuner til at låne i alt 942 millioner kroner i 2013. De penge skal bruge til at renovere og forbedre landets folkeskoler, daginstitutioner, plejehjem og idrætsfaciliteter.

En del af pengene skal desuden bruges på øget digitalisering samt til øvrige investeringer i fx idrætshaller og veje.

”Med særtilskudspuljerne støtter vi kommunerne med særlige økonomiske udfordringer og kommuner med mange borgere med sociale problemer. Derudover giver vi låneadgang til at gennemføre mere end 800 kommunale anlægsaktiviteter. Det gavner både borgerne, som får glæde af nyrenoverede plejehjem og skoler eller idrætshaller – og så skaber det samtidig arbejdspladser,” siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R).

Se også

Hovedstadskommunerne finansierer selv imellem sig en særtilskudspulje til fordeling til vanskeligt stillede hovedstadskommuner på 126 millioner kro-ner.. Ni kommuner har fået del i denne pulje. Helsingør Kommune topper listen med 23 millioner kroner, mens Brøndby Kommune ligger i bunden med 5 millioner kroner.

Se fordelingen af tilskud til særligt vanskeligt stillede kommuner for 2013 (§16)

Se fordelingen af tilskud fra den sociale særtilskudspulje for 2013 (§17)

Se også

Se fordelingen af tilskud til særligt vanskeligt stillede kommuner i hoved-stadsområdet for 2013 (§19)

Se Økonomi- og Indenrigsministeriets pressemeddelelse

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes