Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

25.10.12 12:40

Kommuner overvejer it-fællesskab

Kommuner overvejer it-fællesskab

Foto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com

En årlig besparelse på 5,8 millioner kroner er, hvad Ballerup, Furesø og Egedal kommuner kan se frem til, hvis de opretter et fælles selskab til at stå for support og drift af de tre kommuners it-systemer.

De tre kommunalbestyrelser i Ballerup. Furesø og Egedal overvejer i øjeblikket, om de skal oprette et fælles såkaldt §60-selskab, der skal stå for support og drift af de tre kommuners it-systemer.

Med en samlet investering på 9,5 millioner kroner, vil de tre kommuner fra 2016 kunne opnå årlige besparelser på 5,8 millioner kroner ved at samarbejde om it-løsningerne.

Der er altså både økonomiske og kompetencemæssige fordele ved samarbejdet.

”Analysen peger klart på, at vi kan opnå nogle klare stortdriftsfordele ved at løse it-opgaverne i fællesskab. Det handler eksempelvis om lavere priser, et bedre fagligt kompetencemiljø og et stærkere fremtidssikret it-system,” siger direktør Peter Olrik fra Egedal Kommune, der er formand for de tre kommuners styregrupper.

Smartere og billigere at gå sammen
Et andet sted, som de tre kommuner kan spare på, er eksempelvis en døgn-vagtordning, hvor man kun vil skulle have én vagt og ikke tre.

”Det handler kort sagt om stordriftsfordele. De tre kommuner har set et perspektiv i at være fælles om driften og supporten af it-systemerne, og vi er jo hele tiden opmærksomme på, om vi kan løse nogle opgaver smartere og billigere - og det kan vi, hvis vi går sammen med Ballerup og Egedal om denne opgave,” siger by- og kulturdirektør i Furesø Kommune, Niels Thygesen, til Furesø Avis.
 
Politikerne i Furesø, Ballerup og Egedal kommuner overvejer i øjeblikket om de skal oprette et fælles selskab, der skal stå for support og drift af de tre kommuners it-systemer.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes