Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

06.08.12 15:35

Kommuner utilfredse med udligning

Kommuner utilfredse med udligning
En række kommuner er utilfredse med, at udligningsreformen, ifølge deres beregninger, ikke giver de penge i kassen, som de blev stillet i udsigt, da reformen før sommerferien blev vedtaget.

Ærø, Langeland, Lolland og Hjørring er blandt de kommuner, der i stedet for at vinde på udligningsreformen tilsyneladende nu står til at skulle aflevere penge til andre kommuner i 2013. Og det er de lokale politikere langt fra tilfredse med.

Se også

”Vi fik før sommerferien at vide, at vi ville få en nettogevinst på 14,9 mio. kroner på den nye udligningsreform. I stedet skal vi nu til at skære i budgetterne,” siger Hjørrings borgmester Arne Boelt (S) til Nordjyske på baggrund af, at kommunens egen analyse viser, at Hjørring i 2013 mister 70 mio. kroner på reformen.

Minister kaldes i samråd
Lignende toner lyder fra Ærø, hvor man mener, at et plus på fem mio. kroner er forvandlet til et minus på 13 mio.

”Det er drastiske ødelæggelser, der vil blive gennemført, hvis det viser sig, at der ikke er tale om en regnefejl. Vi snakker om nedskæringer på alt det, kommunen beskæftiger sig med. Børn, unge, skoler og ældre,” siger Venstres gruppeformand i Ærø Byråd, Jens Groth Lauritsen, til Fyns Amts Avis.

Se også

Sagen vil nu blive taget op i Folketinget, idet MF Erling Bonnesen – der er valgt på Fyn – forventer, at Venstre vil kalde økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager i samråd om sagen.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes