Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

09.08.12 16:13

Kommuner støtter op om dansk musik

Kommuner støtter op om dansk musik

Foto: Johan Rosenmunthe

Minimum 23 kommuner er med, når der torsdag den 25. oktober spilles op til ”Spil Dansk Dagen”. Sidste år løb der 1232 musikarrangementer af staben rundt omkring i landet.

Spil Dansk Dagen byder på livemusik i alle genrer og overalt i landet. Det er ikke en forudsætning, at der synges på dansk, eller at musikerne er danskere – blot der er tale om musik skabt af danske komponister eller sangskrivere. Sidste år stod de 22 Spil Dansk kommuner for samlet set 650 af de totalt tilmeldte1232 musikarrangementer. 

Lederen af Spil Dansk Dag, Ricco Victor, siger, at Spil Dansk Dagen er en oplagt mulighed for at styrke det lokale kulturliv:  

Der skabes netværk
”Den enkelte kommune har mulighed for at skabe langt bedre sammenhængskraft i det lokale musikliv. På Spil Dansk Dagen mødes professionelle og amatører, og musikken kan præsenteres alle mulige steder. Biblioteker, skoler, plejehjem, museer, rådhuse, hospitaler, gader - ja selv i byens tårne".

Se også

"Det betyder, at musikskole-lederen møder bibliotekaren, og det lokale rockband på vej frem får hilst på kommunens kulturmedarbejder. Der skabes netværk og konkrete arrangementer i samarbejde og på tværs af institutioner, aldre og mellem professionelle og amatører,” siger han.

Stigende interesse
Interessen for at deltage i arrangementet har været støt stigende. I 2010 deltog 14 kommuner, i 2011 var det 22, og i år har foreløbig 23 kommuner meldt sig under fanerne. Organisation bag satser på, at flere kommuner melder sig til inden det hele går i gang.

De nye kommuner, som deltager i år, er Holstebro, Skanderborg, Ringkøbing-Skjern og Frederiksberg. 

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes