Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

27.09.12 13:49

Kommuner sætter skub i privat energirenovering

Kommuner sætter skub i privat energirenovering
Flere kommuner viser vejen for deres borgere ved at hjælpe lokale husejere til at energirenovere.

Et klimatjek af 226 huse i Næstved Kommune har sat skub i den private energirenovering. Kommunen betalte halvdelen af udgifterne til et klimatjek med såkaldte termografibilleder af huset. Billederne kan vise, hvor varmetabet er størst på et hus. Det skriver Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Se også

De tilmeldte husejere fik efterfølgende besøg af en vejleder fra Energitjenesten, og en evaluering viste, at 46 procent af husejerne satte gang i en energirenovering allerede tre måneder efter at have modtaget klimatjekrapporten.

Besparelserne for den enkelte husejer svinger mellem 5000 kWh til 25.000 kWh.

Løfter i fællesskab
I Furesø Kommune skal et nyudviklet kommunalt koncept også lette energimoderniseringen for husejerne. Konceptet "Sammen om energimodernisering" skal ruste grundejere til i fællesskab at opsøge og indgå aftaler med rådgivere, bygherrer og entreprenører om energimodernisering.

Se også

"Vores mål er at gøre det nemt og overkommeligt at gå sammen i grundejerforeninger om at skabe fremtidssikrede, energimoderniserede boliger. På den måde løfter vi klimaudfordringen i fællesskab," siger Furesøs borgmester Ole Bondo Christensen (S) til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Du kan læse hele historien i denne uges nummer af Danske Kommuner.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes