Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

03.09.12 16:10

Kommuner overgår nationale klimamålsætninger

Kommuner overgår nationale klimamålsætninger

Foto: Colourbox.com

De kommuner, som er en del af klimafællesskabet Green Cites, har tiltrådt en ny ambitiøs aftale, som forpligter dem til at have en C02-neutral el- og varmeforsyning ti år tidligere end den nationale målsætning foreskriver.

København, Herning, Kolding, Albertslund, Allerød og Ballerup kommuner har netop tiltrådt deres tredje aftale som en del af Green Cities.

Se også

Green Cities er et samarbejde mellem kommuner, der vil gøre en ekstra indsats for at beskytte og forbedre miljøet og arbejde langsigtet med at udvikle et bæredygtigt lokalsamfund.

Kommunerne forpligter sig med den nye aftale til, at deres el- og varmeforsyning skal være CO2-neutral i 2025, mens det nationale mål er 2035. Samtidig har kommunerne aftalt at nedbringe deres CO2-udslip med 25 procent inden 2015, hvilket er fem år tidligere end resten af landet.

Sikrer høst af erfaringer
I Kolding Kommune er borgmester Jørn Pedersen (V) glad for den nye aftale.

Se også

”Samarbejdsaftalens høje ambitioner er med til konstant at kvalificere vores arbejde på området og sikre, at vi hele tiden får høstet de bedste erfaringer, fra andre kommuner, der er lige så ambitiøse. På den måde får Kolding Kommunes borgere og fremtidige generationer mest ud af arbejdet," siger Jørn Pedersen.

Lovgivningen driller
Ofte oplever de kommuner, som er en del af Green Cities, at lovgivningen kaster grus i maskineriet på deres miljømæssige løsninger.

"I Green Cities oplever kommunerne med jævne mellemrum, at lovgivningen spænder ben for de løsninger, som er de mest miljømæssigt bæredygtige. Derfor er en af vores ambitioner, at vores erfaringer skal bidrage til at skabe bedre vilkår for den bæredygtige udvikling i alle landets kommuner," siger Green Cities' formand Leif Pedersen.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes