Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

05.10.12 13:20

Kommuner holder høring om atomaffald

Kommuner holder høring om atomaffald

Foto: Colourbox.com

Den fem kommuner, der kan risikere at modtage atomaffald, afholder nu en høring og kritiserer samtidig sundhedsministeren. Hun afviser dog kritikken.

Den 22. oktober afholder de fem kommuner, som risikerer at modtage atomaffald fra Risø, en national høring i København. Det skriver Ritzau.

De fem kommuner, som er i spil, er Kerteminde, Lolland, Struer, Skive og Bornholm. Det er Skives borgmester Flemming Eskildsen (V), som er tovholder for høringen.

Håber på ministerbesøg
Der er inviteret folketingsmedlemmer, eksperter, lokale aktionsgrupper og kommunalpolitikere til høringen, ligesom sundhedsminister Astrid Kragh (SF), som er ansvarlig for placeringen af affaldet, er inviteret til at tale.

Kertemindes borgmester Sonja Rasmussen (løsgænger) savner, at ministeren har inddraget kommunerne i beslutningen.

”Det ville være rart med mere information. Som særligt berørte burde vi vide mere, og det, synes vi, stadig er kritisabelt,” siger Sonja Rasmussen til Ritzau.

Afviser kritik
Astrid Kragh siger til Ritzau, at hun undrer sig over, at kommunerne føler sig dårligt informeret.

Hun henviser til, at politikere og embedsmænd var inviteret til et møde, hvor de blev orienteret om processen, ligesom hun i april havde et møde med de fem borgmestre.

”Her tilbød jeg, at kommunerne kunne udpege en kontaktperson, som løbende kunne blive orienteret om arbejdet. Men så vidt jeg ved, er der kun én kommune, som har taget imod tilbuddet,” siger ministeren.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes