Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

25.09.12 12:50

Kommuner går sammen i it-fællesskab

Kommuner går sammen i it-fællesskab

Foto: Colourbox.com

En ny forening, der vil skabe et kommunalt fællesskab omkring en open source-løsning kaldet CPR-Broke, ser nu dagens lys. Det skal spare kommunerne penge og slippe data og kreativitet løs.

I mange år har private leverandører som KMD og CSC tjent penge hver gang offentlige myndigheder udveksler data med hinanden. Vel og mærke staten og kommunernes egne data.

Se også

Den forretningsmodel forsøger en række kommuner nu at gøre op med ved at gå sammen om en open source-løsning kaldet CPR-Broker. Det skriver Nyhedsmagasinet Danske Kommuner i denne uge.

Indtil videre har 16 kommuner tilsluttet sig et governance-forum for CPR-Broker med it-chef i Lyngby-Taarbæk Kommune, Jens Kjellerup i spidsen.

Nu er kommunerne klar til at gå videre med et mere forpligtende samarbejde ved at danne en forening – eller community, som det hedder på moderne dansk. Foreningen holder stiftende generalforsamling på digitaliseringsmessen i Odense torsdag i denne uge.

Se også

Innovationen tilbage til kommunerne
Den åbne løsning sparer kommunerne penge. Men kommunerne opnår også væsentlige frihedsgrader ved den nye løsning.

”Det er jo ikke en formue, men business casen bliver bedre og bedre år for år, efterhånden som flere og flere systemer kommer over på CPR-Broker. Og så opnår vi altså væsentlige frihedsgrader. Det handler om, at viden er magt, og at innovationskraften på it-området skal tilbage til kommunerne,” siger it-chef Jan Kjellerup.

Læs mere om løsningen og resten af artikel i denne uges nummer af Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Yderligere materiale

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes