Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

24.04.12 07:36

Kommunen vil sælge fredet slot

Kommunen vil sælge fredet slot
Marienlyst Slot er blevet for dyr for Helsingør Kommune, der nu vil udbyde det til salg efter en kostbar renovering.

Helsingør Kommune er parat til at sælge det fredede lystslot Marienlyst Slot i hjertet af Helsingør.

Mandag aften besluttede et flertal af kommunens økonomiudvalg bestående af Venstre, SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti at sætte slottet til salg i et offentligt udbud.

Baggrunden for beslutningen er ifølge Frederiksborg Amts Avis, at kommunen ikke har råd til at stå med ansvaret for vedligeholdelsen af den historiske bygning, hvilket senest har betydet en regning på over 30 millioner kroner for en renovering på grund af et angreb af hussvamp.

De Konservatives medlem af udvalget Per Tærsbøl stillede på mødet et forslag om, at en lokal initiativgruppe med deltagelse af en lang række lokale kulturpersonligheder ved navn Marienlyst Slots Venner skulle have seks måneder til at byde ind med et forslag til, hvordan det tidligere kommunale museum kan drives videre i en ny form. Men dette forslag fik ikke flertallets opbakning, oplyser avisen.

Se også

Marienlyst Slot, hvis ældste dele er fra 1500-tallet, er senest udvides i slutningen af 1700-tallet. I 2009 tilbød kommunen staten at overtage slottet kvit og frit. Slots- og Ejendomsstyrelsen valgte dog at takke nej, fordi den ikke ville påtage sig de store udgifter, som er forbundet med at vedligeholde den fredede ejendom.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes