Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

24.08.12 10:07

Kommune spotter overvægtige børn

Kommune spotter overvægtige børn
Kolding Kommune vil hjælpe overvægtige småbørnsfamilier med at lave sund mad og guide dem, når de går på indkøb i supermarkedet.

Kolding Kommune vil afsætte 500.000 kroner til at spotte overvægtige tre-årige og hjælpe deres familier til vægttab og et sundere liv.

”Næsten 50 procent af borgerne i Kolding Kommune er overvægtige, og det er skræmmende. Det fleste har udfordringer i dagligdagen på grund af overvægt, og det bedste er at standse overvægten, inden det udvikler sig”, siger formanden for kommunens forebyggelses- og sundhedsudvalg Mette Balsby (V) til Jydske Vestkysten.

Støtten består blandt andet i et personligt besøg hos hver enkelt familie af en kok, som skal lære familierne at lave sund og lækker mad.

Desuden skal familierne på guidede ture i supermarkedet og lære at købe sunde og billige madvarer. Og familierne skal have inspiration til mere motion og bevægelse i deres nærområde.

Projektet begynder i oktober. I første omgang er der udvalgt to geografiske områder. Her tager sundhedsplejersker på besøg hos alle treårige, og udvælger 24 familier, hvor der er begyndende tendens til overvægt hos den tre-årige.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes