Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

08.10.12 09:34

Kommune har fået nok af metro-larm

Kommune har fået nok af metro-larm
På seks metrobyggepladser er støjreglerne blevet brudt til gene og mulig skade for naboerne. Københavns Kommune vil have strammet op.

På seks forskellige byggepladser er støjgrænserne systematisk blevet brudt i forbindelse med etableringen af Metro Cityringen i København og på Frederiksberg. Det viser entreprenørernes egne støjrapporter, som Politiken er kommet i besiddelse af.

Se også

Ved metrobyggerierne ved Nuuks Plads og Aksel Møllers Have har støjgrænserne været brudt henholdsvis 41 dage i maj og 40 dage i juni og juli. Ved byggepladsen ved Københavns Hovedbanegård er der målt støj på 93 decibel uden for vinduerne, hvor det tilladte er 70. Og inde i lejlighederne er der målt støj på 65 decibel.

”At blive udsat for op mod 65 decibel i sin lejlighed i månedsvis er ikke livstruende, men det er en ganske markant stressfaktor. Fordi man ikke kan få fred og ro, er der en risiko for at udvikle egentlige stresssymptomer som dårlig hukommelse, søvnproblemer og forhøjet blodtryk,” siger Ture Andersen, overlæge på høreklinikken ved Odense Universitetshospital, til Politiken.

Teknik- og miljøborgmester: Regelsæt skal følges
Kundedirektør i Metroselskabet Rebekka Nymark siger til Politiken, at det hele tiden har været forudsætningen, at byggerierne ikke ville kunne gennemføres uden dispensationer fra de almindelige støjgrænser. Metroselskabet har dog ikke fået dispensationerne endnu, men forventer, at det bliver afklaret inden for kort tid.

Se også

Men nu har teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune Ayfer Baykal (SF) fået nok.

”Der er et regelsæt, der skal følges. Det her er altså rigtig, rigtig alvorligt,” siger Ayfer Baykal til Politiken.

Ayfer Baykal har bedt kommunens Center for Miljø om at stramme op og skærpe tilsynet med metrobyggeriet.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes