Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

14.08.12 09:26

Kommunale chefer vil have differentieret forberedelsestid for lærere

Kommunale chefer vil have differentieret forberedelsestid for lærere
Den enkelte skole skal have friheden til at planlægge forberedelsestiden i de enkelte fag sammen med den enkelte lærer. Det mener formanden for Børne- og Kulturchefforeningen.

Det skal være nemmere for den enkelte skole at planlægge forberedelsestiden i de enkelte fag. Det vil gøre det muligt fx at bruge mere tid til at forberede matematiktimer i de ældre klassetrin og mindre på forberedelsen i andre fag, som ikke kræver den samme forberedelsestid. 

”Når vi som kommuner skal sikre, at eleverne bliver dygtigere, og at undervisningen bliver tilrettelagt, så flere børn kan rummes i fællesskabet, kommer vi ikke uden om, at den enkelte lærer skal undervise mere. Men vi ser gerne, at det sker ved, at vi skaber større lokale handlemuligheder på den enkelte skole,” siger formanden for Børne- og Kulturchefforeningen, Flemming Olsen, til Kristeligt Dagblad.    

Både børne- og undervisningsminister Christine Antorini(S) og Skolelederforeningen har offentligt drøftet muligheden for at skære i lærernes møde- eller forberedelsestid. Flemming Olsen vil dog kun skære i møder, som mangler et praktisk formål, men han bakker op om, at lærerne sparer med hinanden på arbejdspladsen. 

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes