Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

03.09.12 12:58

Større ansvar og usikker ansættelse giver mere i løn

Større ansvar og usikker ansættelse giver mere i løn

Foto: Colourbox.com

Større ansvarsområder og en mere usikker ansættelsesform har betydet en større fremgang i løn for kommunale chefer end for andre medarbejdere.

På fire år er rengøringsassistenter og specialarbejderes løn steget med henholdsvis 10,87 og 12,45 procent, mens forvaltningschefer og kommunaldirektørers løn er steget med henholdsvis 29,74 og 20,29 procent. Det skriver Fagbladet 3F.

Se også

Tallene er dog ikke udtryk for, at cheferne har fået større lønstigninger end andre grupper af medarbejdere, siger formand for KL's Løn- og Personaleudvalg, Michael Ziegler (K). I stedet er det udtryk for, at man har ændret ansættelsesformen fra tjenestemandsansættelse til kontrakt- eller åremålsansættelse.

”Er du kontraktansat, kan man lettere slippe af med dig. Og i en åremålsansættelse har du en fast udløbsdato. Begge dele bliver man kompenseret for med en højere løn, fordi det er en mere usikker ansættelsesform. Så lønnen skyldes kombinationen af et mere usikkert job og en mindre lukrativ pension,” forklarer Michael Ziegler.

Færre chefer, samme arbejde
En anden del af forklaringen er, at der er blevet væsentlig færre chefer samtidig med, at ansvarsområdet er det samme. Dermed har hver enkelt chef har fået et større ansvarsområde. I januar 2008 var der eksempelvis 639 chefer lige under kommunaldirektørerne, de såkaldte Niveau 2 chefer, mens der i maj 2012 kun var 348.

”Det skal slås fast med syvtommersøm, at der i de kommunale overenskomstforhandlinger i den forgangne periode ikke er aftalt større lønstigninger til cheferne end andre personalegrupper. Det er stort set det samme,” siger Michael Ziegler.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes