Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

25.10.12 10:33

Kommunaldirektør i Vallensbæk indkaldt af Tilsynsrådet

Kommunaldirektør i Vallensbæk indkaldt af Tilsynsrådet

Vallensbæk Rådhus

I morgen skal Bjarke Steen Johansen, kommunaldirektør i Vallensbæk Kommune, til møde med Tilsynsrådet, hvor han skal fremlægge sit syn på de anklager, han står bag mod sin borgmester.

”Vi kan bekræfte, at kommunaldirektøren og den tidligere tekniske direktør i Vallensbæk Kommune på fredag skal tale med Statsforvaltning Hovedstad.”

Sådan skriver Henning Thiesen, formand for Offentlige Chefer i Djøf, i en udtalelse til Altinget.dk

Dermed skal Bjarke Steen Johansen fremlægge sit syn på de anklager om nepotisme og magtmisbrug, som han er kommet med mod Vallensbæks borgmester Henrik Rasmussen (K).

Johansen har afgørende rolle
Anklagerne mod Henrik Rasmussen kom frem i slutningen af september, og siden har kommunalbestyrelsen i Vallensbæk fået KL til at foretage en undersøgelse af anklagerne. KL’s undersøgelse frikendte Henrik Rasmussen på alle punkter.

Bjarke Steen Johansen ønskede ikke at deltage i KL’s undersøgelse, men er altså nu blevet indkaldt af Tilsynsrådet.

”Det er rart, at den vinkel også bliver undersøgt, så må vi se, om det afstedkommer nye spørgsmål. Det træk kan vi kun hilse velkommen. Kommunaldirektøren har jo en ikke uvæsentlig rolle i sagen,” siger Søren Wiborg (S), 2. viceborgmester i Vallensbæk Kommune, til Altinget.

Søren Wiborg oplyser, at økonomiudvalget har sat en procedure i gang med ”påtænkt afsked” af kommunaldirektøren, selv om han har ca. halvandet år tilbage af sin kontrakt.

”For det første har kommunaldirektøren selv sagt, han ikke vil fortsætte. Og for det andet kan vi på det oplyste grundlag, hvor ingen anklager tilsyneladende ikke er rigtige, ikke fortsætte samarbejdet. Det er en grov misligholdelse af ansættelseskontrakten,” siger Wiborg til Altinget.dk

Blåstempling af undersøgelse
Der har været kritik – særligt fra Djøf og Kommunaldirektørforeningen – af, at KL’s undersøgelse ikke skulle være uvildig, selv om det var kommunalbestyrelsen – og ikke borgmesteren – der havde hyret KL.

Men nu siger Tilsynsrådet, at rådet anerkender KL-undersøgelsen som Vallensbæk Kommunes indlæg i sagen. Det glæder Karsten Thystrup, chef for KL’s juridiske afdeling og leder af KL’s undersøgelse i Vallensbæk.

Se også

”Jeg har noteret mig med tilfredshed, at statsforvaltningen har modtaget vores rapport og på den baggrund behandler sagen,” siger han til Altinget.dk

 

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes