Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

17.07.12 10:54

”Kommunal vækker” til skoleelever

”Kommunal vækker” til skoleelever
En sms, en telefonopringning eller et løft i dynen. Fra august står en ny medarbejder klar i Frederiksberg Kommune til at sørge for, at fraværstruede elever kommer ud af sengen og i skole.

Frederiksberg Kommune har ansat en ”kommunal vækker”, som skal sørge for, at elever med højt fravær ikke bliver hjemme under dynen. Metoden til at få de unge i skole kan variere fra elev til elev.

Se også

”I samarbejde med forældrene skal vi snakke om, hvad der er bedst for den unge i forhold til at komme i skole. Det kan være en sms, det kan være en opringning, det kan være en samtale og det kan også være, at man nogle ganske skal komme ud og sige godmorgen,” siger SSP-konsulent Linda Liebst Nielsen til DR København.

Hun koordinerer indsatsen med det nye kommunale ”vækkeur”, der på sigt forhåbentlig kan forhindre frafald både i folkeskolen og det videre uddannelsessystem.

Kommunens pligt
Frederiksberg Kommunes 1. viceborgmester, Margit Ørsted (C), mener, at kommunen med indsatsen ganske enkelt sørger for at overholde loven.

”Vi har pligt til, at børnene kommer i skole. Og vi har pligt til at tage over, hvis forældrene ikke magter deres forældreansvar,” siger hun til DR København og fortsætter:

”Det ville være et totalt svigt af den unge, hvis vi ikke gik ind og hjalp, når forældrene ikke kan.”

Ris og ros fra Christiansborg
Forsøget møder både kritik og ros på Christiansborg. Liberal Alliances politisk ordfører Simon Emil Ammitzbøll mener, at kommunen er gået for vidt:

Se også

”Der skal være grænser for, hvad det offentlige skal blande sig i. Jeg synes godt, man kan være ærlig og sige, at hvis man ikke er i stand til få sine børn op om morgenen, så har man nok andre problemer i den familie end det. Og så er der større ting, der skal løses end bare at sende en vækkekonsulent,” siger han til DR København.

Socialdemokraternes kommunalordfører Simon Kollerup mener dog godt, at kommunerne kan blande sig i de liv, der ikke fungerer optimalt:

”Det er et alvorligt problem, når vores børn og unge ikke får deres uddannelse, og derfor mener jeg, at det er godt, når man i kommunerne har fundet nogle gode, lokale løsninger, og dem skal vi bakke op om,” siger Simon Kollerup til DR København.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes